Percheziții în punctele de trecere a frontierei din România și Republica Moldova // Polițiști de frontieră suspectați de luare de mită

Cornelia Cozonac
17/01/2023
Foto: CIJM

Procurorii români de la DNA și polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție au întreprins marți dimineața percheziții în mai multe vămi de la hotarul cu Republica Moldova, într-un mare dosar de corupție în care mai mulți vameși și polițiști de frontieră sunt suspectați că au luat mită, scrie presa din România, citând un comunicat de presă al DNA. Perchezițiile au loc în vămile Albița, Stânca Costești, Sculeni, Oancea și Borș. Poliția de frontieră din Republica Moldova nu a confirmat deocamdată că ar colabora cu procurorii din România. 

Potrivit DNA, în derulare sunt percheziții în 5 puncte de trece a frontierei și la domiciile a 26 de persoane. Procurorii investighează infracțiuni de corupție comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași, în coordonare cu autorități judiciare din Republica Moldova, beneficiind de sprijinul Eurojust (Agenția Uniunii Europene pentru cooperare judiciară în materie penală) efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție în legătură cu tranzitarea unor puncte de frontieră, comise în perioada iulie 2021-septembrie 2022.

În cursul zilei de 17 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 31 locații situate pe raza județelor Iași, Vaslui, Botoșani, Galați, Neamț și Bihor din care cinci sunt puncte de trecere a frontierei, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, a Grupării Mobile de Jandarmi Bacău și a Direcției de Operațiuni Speciale.

Cornelia Cozonac
17/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii