Platon nu se lasă. Avocatul său a contestat decizia lui Stoianoglo privind edificiile „Casa Modei” și „ASITO”

Ilie Gulca
08/04/2021
Veaceslav Platon

Avocatul lui Veaceslav Platon, Ion Crețu, a contestat în instanță dispoziția procurorului general privind anularea ordonanțelor emise de Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale (PCCOCS) în cazul edificiilor „Casa Modei” și ASITO din centrul Chișinăului. În urma deciziei procurorului general, cele două clădiri au trecut din posesia lui Platon la omul de afaceri Vladimir Russu.  

„Am depus o contestare pentru că este neîntemeiată această ordonanță. Mai mult, procurorul nu poate să anuleze o hotărâre irevocabilă a unei instanțe de judecată. El nu are nicio putere juridică. Instanța poate să anuleze, dar nu procurorul”, a declarat avocatul Ion Crețu pentru TV8.

De partea cealaltă, Procuratura Generală a invocat că decizia procurorului general este întemeiată pe constatările în ordine de control ierarhic superior.

„Soluțiile procuraturii specializate au avut la bază interpretarea și aplicarea incorectă a normelor procesual penale și au intervenit neîntemeiat în dreptul fundamental de proprietate”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Procurorul general a restabilit drepturile firmelor lui Vladimir Russu – SRL Continental Business Invest și SRL SCM Development Mol – și a dispus restituirea celor două imobile proprietarului.

Ilie Gulca
08/04/2021

Comentarii