Poliția de Frontieră a dejucat planurile a doi conducători auto care transportau articole vestimentare și produse de tutungerie fără acte de proveniență

Iana Gore
17/11/2020

Poliția de Frontieră a dejucat planurile a doi conducători auto care transportau articole vestimentare și produse de tutungerie fără acte de proveniență sau de însoțire. 

Primul caz a fost depistat când în aproprierea satului Criva a stopat un autocar cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești. În compartimentul pentru bagaje au fost depistați mai mulți saci cu îmbrăcăminte și patru cutii cu lumânări, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta acte ce ar confirma legalitatea provenienței. Audiat, șoferul de 36 de ani, originar din raionul Fălești, a comunicat că a achiziționat bunurile legal, fără a păstra documentul confirmator.

Al doilea caz a fost înregistrat la punctul de trecere Sculeni, pe direcția ieșire. Polițiștii de frontieră au acționat în urma unei informații operative, depistând 300 de pachete cu țigări ascunse într-un camion. Inițial, conducătorul auto, cetățean al României, a declarat că ar avea doar trei pachete, însă în timpul verificărilor suplimentare au fost depistate trei sute în tapiseria cabinei.

Polițiștii de frontieră au întocmit procese verbale de audiere și constatare a faptelor ilegale și întreprind acțiuni de elucidare a tuturor circumstanțelor.

În perioada 9 – 15 noiembrie 2020, la „frontiera verde" și în punctele de trecere au fost notificate 842 de evenimente cu documentarea a 853 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

Iana Gore
17/11/2020

Comentarii