Poliţişti, bănuiţi că au luat mită de 200 de euro. Ce riscă oamenii legii

Irina Odobescu
20/09/2021
Foto: CIJM

Doi polițiști de patrulare din Cantemir au fost denunțați la Direcția Generală Teritorială Sud a Centrului Național Anticorupție (CNA),  pentru că ar fi cerut și primit 200 euro de la un șofer aflat în trafic. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 10 ani de pușcărie şi o amendă de până al 400.000 lei. 

Denunțătorul este un şofer care a declarat procurorilor că agenţii de circulaţie l-au oprit, invocând că ar fi condus în stare de ebrietate alcoolică. Ulterior, poliţiştii i-ar fi ridicat actele mașinii, iar pentru a nu documenta cazul și a-i restitui permisul de conducere și pașaportul tehnic al maşinii, ar fi cerut  și primit 200 de euro.

Pe faptele relatate, a fost pornită o cauză penală pentru corupere pasivă. Cei doi polițiști au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și sunt cercetați în stare de libertate.  

Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 300.000 la 400.000 de lei. Inclusiv, bănuiții riscă  privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 10 ani.

Centul Național Anticorupție informează că de la începutul anului 2021, 35 de polițiști au fost reținuți de CNA, fiind bănuiți de acte de corupție.

Irina Odobescu
20/09/2021Become a Patron!

Comentarii