Polițiști reținuți pentru contrabandă de la KM7 din Odesa sunt cercetați pentru trafic de heroină

Ilie Gulca
30/11/2021
Sursa: procuratura.md

Cei doi angajați ai MAI, reținuți în flagrant pentru contrabandă cu mărfuri în valoare de 1,5 milioane lei de la piața „KM7” din Odesa, sunt cercetați penal pentru contrabandă cu droguri. Ofițerii Serviciului Vamal și ai Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au reţinut, pe 9 noiembrie, trei persoane, inclusiv doi polițiști, pentru contrabandă cu produse din Ucraina prin regiunea transnistreană.

În urma unei expertize, angajații Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au depistat heroină printre mărfurile introduse ilegal în Republica Moldova. Conform estimărilor oamenilor legii, pe piața neagră, costul acestui stupefiant ar constitui aproximativ 200.000 de lei.

Prin urmare, ofițerii Serviciului Vamal s-au autosesizat și au pornit urmărirea penală pentru contrabandă și pentru păstrarea și transportarea drogurilor în proporții deosebit de mari.

Potrivit materialelor cauzei penale, a subliniat SIS, mărfurile erau procurate de către cei reținuți de la piața KM7 din Odesa și introduse în Republica Moldova prin regiunea transnistreană și, ulterior, depozitate în localitățile din Zona de Securitate.

Ulterior, bunurile erau preluate de alți membri ai grupării, care aveau rolul să le transporte pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Moldovei prin eludarea posturilor vamale interne de control.

Pe 9 noiembrie, au fost reținuți în flagrant cei trei bănuiți și două microbuze care transportau mărfurile de contrabandă. Cel de-al patrulea membru al grupării, angajat și el al MAI, a reușit să se eschiveze.

El a fugit în regiunea transnistreană și urmează să fie dat în urmărire. Imediat după rețineri, oamenii legii au efectuat 12 percheziții la mai multe adrese. 

Ilie Gulca
30/11/2021Become a Patron!

Comentarii