Prima persoană reținută în 2021 de CNA riscă șase ani de închisoare pentru o mită de 800 de euro

Anticoruptie.md
04/01/2021
Foto: CIJM

Un bărbat din Ceadîr-Lunga a fost reținut pentru 72 de ore de ofițerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de trafic de influență. Acesta ar fi pretins de la un bărbat 800 de euro pentru a-l ajuta să-și perfecteze permisul de conducere, la categoriile B și C. Bărbatul a fost plasat în izolatorul CNA.

Bănuitul ar fi susținut că are influență asupra angajaților Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Comrat și ar fi pretins 800 de euro pentru a-i determina pe aceștia să-l ajute pe candidat să susțină cu succes examenele de calificare auto la categoriile B si C. Pentru serviciile sale, acesta ar fi primit o parte din banii pretinși în sumă de 400 de euro. Oamenii legii au efectuat luni percheziții la domiciliul, biroul de serviciu și automobilul bănuitului.

Pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o amendă în mărime de la 100.000 la 150.000 de lei sau închisoare până la șase ani.

Anticoruptie.md
04/01/2021

Comentarii