Prima zi de libertate. Igor Dodon, surprins în oraș

Anticoruptie.md
20/11/2022

Ex-președintele Igor Dodon a fost surprins în oraș, după ce magistrații Curții Supreme de Justiție au decis eliberarea sa din arest la domiciliu. După șase luni în care a putut merge doar la ședințele de judecată, de duminică Dodon este liber să călătorească în toată țara, fără restricții.

Igor Dodon a fost văzut și fotografiat la biserică, unde a participat la slujba religioasă. Acesta a aprins o lumânare și s-a închinat la icoane, după care s-a retras printre enoriași. 

Sursa foto: UNIMEDIA

Vineri, magistrații Curții Supreme de Justiție au decis eliberarea ex-președintelui din arest la domiciliu, în dosarul „Kuliokul”, acesta fiind plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

În afară de acest dosar,  examinat de un complet de judecători ai CSJ, la Judecătoria Chişinău se află pe rol cauza penală în care Igor Dodon este inculpat pentru abuz în serviciu în cazul contractului controversat de achiziţionare a energiei electrice.

Dosarul  în care Igor Dodon este învinuit de corupţie pasivă şi finanţare ilegală a unui partid politic, este examinat de un alt complet de judecată de la Curtea Supremă de Justiție.

Procuratura Anticorupţie urmează să expedieze în instanţă un alt dosar penal, în care fostul şef al statului este învinuit de îmbogăţire ilicită.

Anticoruptie.md
20/11/2022Follow us on Telegram

Comentarii