Primarul satului Boldurești, reținut pentru că ar fi tamponat mortal copilul de 14 ani și a fugit de la fața locului

Anticoruptie.md
21/02/2024
captura video

Primarul localității Boldurești, raionul Nisporeni, a fost reținut în dimineața zilei de miercuri, 21 februarie, fiind suspectat că ar fi tamponat un copil de 14 ani în timp ce se afla la volanul automobilului de serviciu. În urma impactului, copilul a decedat, iar șoferul a fugit de la locul accidentului.

Începând cu ziua de 19 februarie, atunci când a avut loc accidentul, primarul a încercat să ducă în eroare de nenumărate ori Poliția, pentru a se eschiva de la răspundere. În prima fază, acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident (o Dacia Duster de culoare albă). Mașina a fost anunțată în orientare, iar suspectul a deconectat telefonul și nu s-a prezentat nici la domiciliu și nici la locul de muncă. 

În seara zilei de marți, 20 februarie, în jurul orei 22:00, acesta a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul.

Ofițerii INI, cei ai INSP și ai Direcției de Poliție Chișinău au fost ridicați imediat pe alarmă și în tot acest timp au întreprins o serie de măsuri speciale de investigație și de urmărire penală pentru a identifica, localiza și reține suspectul. Poliția a publicat imagini video surprinse de camerele de supraveghere din moomentul în care bărbatul schimba plăcuța cu numărul de înmatriculare. 

Poliția continuă investigațiile, inclusiv cele în care este vizat un cerc de suspecți care au ajutat bărbatul să se eschiveze de la pedeapsă și l-au ajutat să pună în aplicare toate acțiunile menite să ducă în eroare oamenii legii.

Menționăm că accidentul a avut loc la 19 februarie, în localitatea Boldurești din raionul Nisporeni. Urmare a acestuia un copil de 14 ani a fost tamponat mortal de o mașină, iar șoferul a fugit de la fața locului, lăsând minorul acolo.

Pe caz a fost pornită o cauză penală care se află în gestiunea procurorilor din Chișinău.

Anticoruptie.md
21/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii