Prins în flagrant // Un inspector vamal ar fi pretins mită pentru a nu înregistra trei mașini aduse ilegal din Lituania

Crina Dumitriu
13/03/2020
CIJM

Un inspector al Postului vamal Sănătăuca a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurori pentru că a pretins de la un cetățean mită 300 de euro pentru pentru a nu include în baza de date a Serviciului Vamal informația cu privire la introducerea ilegală din Ucraina în Republica Moldova, prin regiunea transnistreană, a trei automobile, cu numere de înmatriculare lituaniene.

Șoferul de la care s-a pretins mită l-a denunțat pe vameș. Astfel, după ce a fost denunţat, suspectul a fost prins în flagrant în momentul în care primea a două tranșă, în valoare de 100 euro, din suma pretinsă de 300 euro, alţi 200 de euro fiindu-i transmişi anterior.

În acest caz, potrivit unui conmunicat de presă al CNA, a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 324, corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă  închisoare de la 3 la 7 ani cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani, în cazul în care va fi găsit vinovat.

Inspectorul vamal a fost reţinut pentru 72 de ore, precizează CNA. 

Crina Dumitriu
13/03/2020

Comentarii