Prinsă cu mâna pe banii publici

Anticoruptie.md
23/03/2023
Sursa: CNA

Contabila-șefă a Direcției Situații Excepționale Cahul a fost reținută de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA), Direcția Generală Teritoriale Sud. Angajata este bănuită că ar fi prejudiciat instituția cu peste 300 de mii de lei.

Contabila-șefă a fost reținută, după efectuarea mai multor percheziții care s-au desfășurat în cadrul unei cauze penale de abuz de serviciu.  Acțiunile oamenilor legii au vizat sediul Direcției Situații Excepționale Cahul, domiciliul și automobilul contabilei-șefe, de unde au ridicat mai multe documente contabile, calculatoare și telefoane.

„Potrivit materialelor cauzei, șefa Serviciului Finanțe din cadrul DSE Cahul, folosindu-se de situația de serviciu și acționând din interes material și personal, ar fi calculat și încasat pentru sine și pentru subalterna ei salarii majorate ilegal. Mai exact, contabila-șefă și-ar fi atribuit plăți salariale majorate în valoare de 300 000 de lei, iar altei contabile – 30 de mii de lei„, explică procurorii.

Șefa Serviciului Finanțe a fost plasată în izolatorul de detenție provizorie al IP Cahul pentru 72 de ore. Oficiul sud al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Anticoruptie.md
23/03/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii