Prinși la vamă cu buzunarele pline cu bani nedeclarați. Se întorceau din Ucraina cu peste 180 000 de dolari

Anticoruptie.md
29/03/2024
captura video

Patru bărbați cu cetățenie moldovenească, cu vârstele curpinse între 22 și 31 de ani, anterior cercetați pentru organizarea migrației ilegale, furt și accidente, au fost reținuți la vamă cu peste 180 de mii de dolari. Banii erau ascunși prin buzunare și sub centuri. Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) vor solicita aplicarea arestului preventiv în privința celor patru bărbați și urmează să investigheze destinația finală a banilor.  

Potrivit informațiilor prezentate de serviciul Vamal tentativa de intrare în țară cu o sumă mare de bani nedeclarată a avut loc la la postul vamal Vulcănești, la intrarea în țară din Ucraina. Automobilulul în care se aflau patru bărbați a selectat culoarul verde – „nimic de declarat”. Doar că la efectuarea controlului fizic al mașinii și bunurile transportate au fost depistați banii care urmau să fie declarați. 

„Astfel, au fost depistate tăinuite de către bănuiți, în buzunarele din scurtă și pantaloni, precum și sub centură de la brâu, bani în sumă totală de 181.000 dolari americani (a câte 81.000 dolari, 60.000 dolari și 40.000 dolari)”, se menționează în nota informativă.

Imediat după identificarea mijloacelor bănești cei patru bărbați – șoferul, un conațional în vârstă de 29 de ani, cât și pasagerii, trei conaționali cu vârstele de 22, 28 și 31 de ani au fost reținuți

Ulterior, ofițerii vamali au desfășurat cinci percheziții la domiciliile și în mijloacele de transport ale bănuiților (unii dintre aceștia anterior cercetați și pentru organizarea migrației ilegale, furt, accidente). 

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii. Concomitent, procurorii PCCOCS urmează să determine necesitatea aplicării arestului preventiv, inclusiv în vederea investigării destinației celor peste 180.000 dolari.

Anticoruptie.md
29/03/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii