Procuratura Anticorupție și CNA, în căutarea „morților-votanți” din UTA Găgăuzia

Anticoruptie.md
17/05/2023
Sursa: gagauzinfo.md

După ce marți, 16 mai, au ridicat listele electorale, oamenii legii au solicitat reprezentantului CEC-ului din UTA Găgăuzia să se prezinte la Centrul Național Anticorupție (CNA) pentru a asista la procedura de desigilare a acestora. După ce vor fi făcute copii, listele vor fi restituite Judecătoriei Comrat.

„Ofițerul de urmărire penală, sub conducerea procurorului de caz, a solicitat reprezentantului Comisiei Electorale Centrale a UTA Găgăuzia să se prezinte la sediul CNA pentru procedura de desigilare a cutiilor cu listele electorale, ridicate ieri. Este o acțiune procesuală care urmează să se desfășoare în prezența avocatului reprezentantului CEC și care este filmată, cu atașarea înregistrării la dosar. A fost contactat reprezentantul CEC și avocatul acestuia pentru astăzi, dar am fost informați că aceștia sunt disponibili de a participa la acțiunea procesuală vineri, 19 mai”, informează CNA.

Conform oamenilor legii, aplicarea măsurilor speciale de investigații au avut la bază „bănuiala rezonabilă că în listele electorale ar fi persoane care, la momentul scrutinului, s-ar fi aflat în afara țării noastre, dar și persoane decedate”.

Acțiunea, pe care a desfășurat-o la Comrat Centrul Național Anticorupție, în comun cu Procuratura Anticorupție și Inspectoratul Național de Investigații, a avut loc în cadrul cauzei penale, pornită pe fapte de finanțare ilegală a unei formațiuni politice și coruperea alegătorilor. 

 

Anticoruptie.md
17/05/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii