Procurorii anticorupţie au ajuns la şefa Autorității Naționale de Integritate. Ce i se incriminează Rodicăi Antoci

Julieta Saviţchi
27/01/2022
CIJM

Procurorii anticorupţie şi ofiţerii Centului Naţional Anticorupţie (CNA) au descins, joi, cu percheziţii la domiciliul şi biroul de serviciu al directoarei Autorităţii Naţionale de Integritate (ANI), Rodica Antoci, cu percheziţii.

Ofiţerul de presă al Procuraturii Generale, Mariana Cherpec, a confirmat că au loc percheziţiile şi a promis să revină cu detalii.

Surse din Procuratură au comunicat pentru Portalul Anticorupţie.md că percheziţiile au loc în cadrul unui dosar penal pentru abuz în serviciu la desfăşurarea achiziţiilor publice în care este suspectat şi juristul de la ANI.

Aceleaşi surse au precizat că anterior la CNA a fost depus un denunţ că şefa de la ANI şi-ar fi reparat maşina personală din bani publici.

În noiembrie 2021, pe adresa mai multor instituţii de presă a fost expediată o scrisoare anonimă în care Rodicăi Antoci i se incrimina că ar fi încheiat contracte ilegale din bani publici în valoare de circa un milion de lei.

Aici ar fi inclus și reparația capitală a mașinii personale accidentate de soțul Rodicăi Antoci, cheltuieli nejustificate la prețuri duble în procesul reparației sediului ANI, procurări de mobilă în alte scopuri decât cele prevăzute, încălcări la repartizarea controalelor și favorizarea angajaților care se supun ordinelor președintei ANI.

Ofiţerul de presă al ANI, Maria Dastic, a adresat, joi, un mesaj jurnaliştilor: „Nu cunosc nimic despre informația apărută în presă, vom ieși cu o declarație pe parcursul zilei, când voi avea mai multe detalii”.

Julieta Saviţchi
27/01/2022Follow us on Telegram

Comentarii