Procurorii au ridicat acte de la Moldovagaz, Moldtelecom şi Metalferos

Anticoruptie.md
20/10/2015
Foto: Anticoruptie.md

Procurorii anunță că au ridicat mai multe acte privind activitatea economico-financiară a întreprinderilor Moldovagaz, Moldtelecom şi Metalferos. Oamenii legii urmează să analizeze documentele și acţiunile administraţiei companiilor și vor decide dacă declanșează sau nu urmărirea penală. 

Acțiunile procurorilor au urmat după ce Vlad Filat l-a acuzat indirect pe democratul Vlad Plahotniuc în plenul Parlamentului că ar controla mai multe întreprinderi cu capital de stat și dominație pe piață. "Clarificați-vă câte miliarde s-au furat din Moldtelecom, câte sute de milioane se fac din Metalferos, câte milioane se fac din tarifele la gaz, energie electrică. Atunci veți avea un răspuns la întrebarea de ce trăim atât de prost în această țară. Aici păpușarul a reușit să mai facă un joc”, a spus Vlad Filat înainte de a-i fi retrasă imunitatea.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale, acțiunile șefilor acestor întreprinderi "urmează a fi analizate şi încadrate procesual sub aspect de documentare a comiterii abuzurilor şi depăşirii atribuţiilor prevăzute de legislaţie şi actele normative în domeniu, fapte ce ar fi cauzat prejudicii intereselor publice şi ale consumatorilor de servicii".

Procurorii mai anunță că la 19 octombire 2015 a fost pornită urmărirea penală pe faptul abuzului de serviciu, comis de către persoane care gestionează întreprinderile implicate în livrarea şi transportul energiei electrice, ceea ce ar fi cauzat daune în proporţii deosebit de mari statului şi cetăţenilor Republicii Moldova. Procuratura Generală nu a precizat însă despre ce companii este vorba. Oamenii legii anunță că în cadrul urmăririi penale vor fi audiați specialişti în domeniul economiei, finanţelor şi energeticii. 

 

Anticoruptie.md
20/10/2015Follow us on Telegram

Comentarii