Procurorii cer amendă de 52.500 de lei sau închisoare de trei ani pentru bărbatul care a spart ușa Casei Guvernului

Ilie Gulca
04/08/2020
Vasile Sinigur. Foto: Nadea Roșcovanu

Procuratura solicită sancționarea bărbatului care a spart ușa Guvernului cu o amendă de 52.500 de lei. Oamenii legii au stabilit că inculpatul nu a luptat în Războiul de pe Nistru, iar veteranii se desolidarizează de acțiunile sale.

Procurorii îl acuză pe bărbat de huliganism, infracțiune care se pedepsește cu o amendă de cel mult 52.500 de lei, fie 180 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, fie închisoare de până la trei ani, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale despre finalizarea și expedierea în judecată a dosarului cu pricina. Bărbatul a achitat în cursul urmăririi penale valoarea prejudiciului cauzat 2.444 de lei, precizează sursa citată.

După manifestația din 2 martie, inculpatul Vasile Sinigur a declarat reporterilor Anticorupție.md că „Dodon și ceilalți din anturajul său” ar fi cei care încalcă Constituția. „Aceștia trebuie să răspundă penal, și nu veteranii neglijați ani la rând”, a declarat Sinigur.

La 2 martie curent, câteva sute de veterani ai Războiului de pe Nistru și activiști civici, veniți să comemoreze aniversarea a 28-a de la declanșarea ostilităților, au organizat un protest de amploare în fața clădirii Guvernului.

Protestatarii au blocat circulația pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, iar Vasile Sinigur, cu un buzdugan din lemn, a înaintat în fața manifestanților și a spart ușa de sticlă de la intrarea în Casa Guvernului.

Ilie Gulca
04/08/2020

Comentarii