Procurorii cer arestarea judecătorilor reținuți pentru corupere și trafic de influență

Anticoruptie.md
16/11/2023
CNA

UPDATE: Demersul procurorului privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu a fost admis parțial, iar în privința celui de-al doilea judecător a fost dispusă măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar pe un termen de 60 zile.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Judecătorii din cadrul judecătoriei Bălți vor examina, joi, demersurile procurorilor privind plasarea sub arest a celor doi judecători reținuți la 14 februarie, fiind bănuiți de corupere pasivă și trafic de influență.

Procuratura Anticorupție anunță că pentru unul dintre judecători, învinuit pentru comiterea a trei capete de acuzare de trafic de influență și un capăt de acuzare de corupere pasivă, s-a cerut aplicarea arestului preventiv. Pentru cel de-al doilea judecător, învinuit de trafic de influență, s-a înaintat demers pentru plasare în arest la domiciliu pe un termen de 30 zile.

La 14 noiembrie, în oficiile, mașinile și la domiciliile a patru magistrați - Radu Grecu, Mihail Diaconu, Garri Bivol și Valentina Garabagiu - au avut loc percheziții, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a dat acordul privind efectuarea acțiunilor de urmărire penală în privința unor judecători cercetați penal de către Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție. Doi dintre cei patru judecători cercetați pentru corupere pasivă și trafic de influență au fost reținuți de oamenii legii.

Anticoruptie.md
16/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii