Procurorii PCCOCS cer 30 de zile de arest preventiv în privința primarului de Boldurești, care a tamponat mortal un minor

Anticoruptie.md
22/02/2024
albasat.md

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au depus demers de aplicare a arestului preventiv pentru 30 de zile în privința conducătorului automobilului, care a lovit un luni un copil la Boldurești, Nisporeni. Bănuit în acest caz este primarul localității Boldurești, Nisporeni, Nicanor Ciochină. Demersul urmează să fie examinat de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. 

Deocamdată nu a fost stabilită data și ora examinării demersului înaintat de procurorii PCCOCS. 

Menționăm că accidentul rutier a avut loc în data de 19 februarie. Urmare a acestuia un minor de 14 ani a fost tamponat mortal de o mașină, iar șoferul a fugit de la fața locului, lăsând minorul acolo. 

La două zile distanță, poliția a anunțat că a reținut un bănuit în acest caz. Acesta s-a dovedit a fi primarul localității Boldurești, Nisporeni, Nicolae Ciochină. Chiocină ar fi încercat să ducă în eroare de nenumărate ori Poliția, pentru a se eschiva de la răspundere. În prima fază, acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident (o Dacia Duster de culoare albă). Mașina a fost anunțată în orientare, iar suspectul a deconectat telefonul și nu s-a prezentat nici la domiciliu și nici la locul de muncă. 

În seara zilei de marți, 20 februarie, în jurul orei 22:00, acesta a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul.

La câteva ore distanță a mai fost identificat un suspect, care l-a ajutat pe primarul de Boldurești, Nisporeni, să ascundă urmele accidentului. Este vorba de un medic stomatolog, care l-a ajutat pe primar să găsească o mașină identică cu cea implicată în accident. Tot el a participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe altă mașină, pentru a duce în eroare oamenii legii.

Pe caz a fost pornită o cauză penală care se află în gestiunea procurorilor din Chișinău.

   

Anticoruptie.md
22/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii