Procurorii solicită încă 30 de zile de arest la domiciliu pentru Igor Dodon

Julieta Saviţchi
17/08/2022
CIJM

Procurorii anticorupţie au depus demers la Judecătoria Chişinău privind prelungirea cu încă 30 de zile a arestului la domiciliu pentru fostul preşedinte Igor Dodon, învinuit de trădare de patrie şi infracţiuni de corupţie. Dacă judecătorii de instrucţie vor da curs demersului, fostul şef al statului va fi privat pentru a patra lună consecutiv de dreptul de a părăsi domiciliul.

Anunţul a fost făcut pe reţelele de socializare chiar de Igor Dodon. Fostul preşedinte a invocat că guvernarea vrea să îl ţină izolat de societate pentru că îi este frică de el.

„Niciun argument sustenabil, nicio probă care ar motiva prelungirea arestului. E foarte clar că, de frică, dorința Maiei Sandu și PAS este să mă izoleze de societate și să pună presiune psihologică pe mine și membrii familiei. Nu vor reuși”, a scris Dodon.

Fostul şef al statului a remarcat faptul că nu a fost întâmpinat de jurnalişti şi protestatari la Procuratura Anticorupţie, unde a venit marţi pentru a i se aduce la cunoştinţă demersul procurorului de a prelungi arestul la domiciliu. 

Judecătoria Chişinău a programat examinarea demersului în privinţa lui Dodon pentru joi, ora 10.00.

Aflat de trei luni în arest la domiciliu, Igor Dodon rămâne foarte activ în spaţiul public, îndeamnă societatea la nesupunere şi răsturnarea guvernării.

Fostul preşedinte, învinuit de îmbogăţire ilicită şi trădare de patrie, a primit în locuinţa sa jurnalişti, inclusiv din Rusia, oferindu-le informaţii şi despre acuzaţiile aduse.

Julieta Saviţchi
17/08/2022
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii