Procurorul general adjunct, Ruslan Popov, nevoit să facă cale întoarsă de la Curtea de Apel Chişinău

Julieta Saviţchi
18/10/2021
Captură din ziua reţinerii

Şedinţa de judecată privind examinarea contestaţiilor ce ţin de mandatul de arest la domiciliu eliberat de Judecătoria Chişinău pe numele procurorului general-adjunct, Ruslan Popov, nu a avut loc. Şedinţa programată pentru luni a fost amânată pentru că niciun acuzator nu a făcut act de prezenţă.

La şedinţa de judecată s-au prezentat Ruslan Popov şi avocaţii săi, care au fost nevoiţi să facă cale întoarsă după ce au fost anunţaţi că şedunţa este amânată.

Procuratura Generală nu a oferit informaţii despre motivul lipsei de la şedinţă. Sursele portalului Anticoruptie.md susţin că acuzatorii au fost implicaţi în acţiuni de investigaţie, care nu puteau fi amânate.

Amintim că Ruslan Popov a fost reţinut pe data de 9 septembrie, bănuit de îmbogăţire ilicită, iar pe 11 septembroe Judecătoria Chişinău l-a plasat în arest la domiciliu.

După numirea lui Ruslan Popov în funcţia de procuror general-adjunct, în decembrie 2019, Centrul de Investigaţii Jurnalistice din Moldova a publicat mai multe anchete privind averea şi afacerile nedeclarate ale lui Popov. Jurnaliştii de la Centru au găsit în satul Utkonosovka din Ucraina casa părintească a soţiei lui Ruslan Popov, după ce acesta a declarat public că a fost ajutat de socri. Jurnaliştii au aflat că soacra lui Popov a dus un trai modest, şi-a vândut gospodăria cu 18 mii de euro şi nu a avut bani ca pe lângă casa pe care a cumpărat-o în Mileştii Mici, să-l ajute financiar şi pe ginerele procuror.

Ruslan Popov a acţionat în judecată Centrul de Investigaţii Jurnalistice, invocând apărarea cinstei, demnităţii şi reputaţiei profesionale.

Julieta Saviţchi
18/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii