Procurorul general, despre locul aflării lui Plahotniuc: „Am aflat prin canale oficiale şi neoficiale”

Julieta Saviţchi
21/07/2021

Fostul lider democrat s-ar ascunde în Istanbul ,Turcia. Informaţia a fost făcută publică de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, marţi seara, de pe platoul postului de televiziune N4.

„Plahotniuc se află în Turcia. Necătând la faptul că anul trecut autoritățile turce ne-au anunțat că Vlad Plahotniuc a părăsit țara, avem canale oficiale, neoficiale, care ne-au confirmat că el totuși, se află în Istanbul”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Procurorul general a mai comunicat că oligarhul fugar a încercat să obţină cetăţenia turcă: „El a încercat, dar am înţeles că nu a reuşit”.

Stoianoglo a mai comunicat că un grup de procurori moldoveni au fost cu două săptămâni în urmă într-o deplasare în Turcia şi au primit asigurări că vor discuta privind problema ce ţine de Plahotniuc, însă procedura va mai dura. „Cel puţin, avem nişte înţelegeri prealabile pentru a discuta despre aceste întrebări. Asta nu depinde de noi. Noi am respectat toate procedurile, am expediat sesizările respective nu doar în Turcia, dar şi în ţările care se află în regiunea noastră”, a precizat şeful Procuraturii Generale.

Potrivit lui Stoianoglo, în sistem au mai rămas procurori care i-au rămas loiali lui Plahotniuc: „În sistem mai sunt procurori care oferă ajutor grupării lui Plahotniuc. Când am venit în funcţia de procuror general am dispus efectuarea unor controale la PCCOCS şi Procuratura Anticorupţie. Apoi le-am cerut unor procurori să plece din sistem. Dacă cei de la PCCOCS s-au conformat, la Procuratura Anticorupţie au mai rămas. Fostul şef, Viorel Morari, continuă să aibă influenţă acolo, să pericliteze activitatea Procuraturii Anticorupţie, lansând diferite intrigi”.

 

Julieta Saviţchi
21/07/2021Follow us on Telegram

Comentarii