Procurorul Igor Popa, bănuit de îmbogăţire ilicită, reţinut pentru 72 de ore

Julieta Saviţchi
09/11/2021
CIJM

Fostul procuror general adjunct în perioada guvernării lui Vladimir Plahotniuc, Igor Popa, a fost reţinut, marţi, fiind bănuit într-un dosar intentat pentru îmbogăţire ilicită. Procurorii anticorupţie au pornit dosarul în baza unei anchete publicate în iulie 2020 pe portalul Anticorupţie.md.

Procurorul Popa, care deţine funcţia de şef al oficiului Ciocana al Procuraturii municipiului Chişinău, a fost reţinut la domiciliul de lux înregistrat pe numele soţiei, cu care este divorţat pe hârtie, unde oamenii legii au descins cu percheziţii.

Deşi a fost anunţat că este reţinut, Igor Popa nu a fost escirtat deocamdată în izolator, pe parcursul zilei de marţi fiind planificate mai multe acţiuni de urmărire penală, inclusiv percheziţii în 8 locaţii. În afară de domiciliu, procurorii vor efectua percheziţii în biroul de serviciu al lui Igor Popa, automobilul de serviciu şi cele ale familiei.

Mascaţii, în timp ce aşteaptă la uşa lui Igor Popa

În iulie 2020, pe portalul Anticorupţie.md a fost publicată ancheta „VIDEO // Divorțul fictiv și averea tăinuită a procurorului Igor Popa”, despre cum a recurs un Igor Popa la un divorț fictiv pentru a nu declara proprietățile pe care nu le-ar fi putut acoperi cu salariul său de procuror.

Detalii despre cum fosta soție a procurorului Popa a hărțuit echipa de jurnaliști din momentul în care a a flat că i-au documentat la Cadastru proprietățile citiți în articolul „STUDIU DE CAZ Cum a încercat soția unui procuror să reducă la tăcere jurnaliștii” . După publicarea articolului, Ala Popa a trimis o cerere prealabilă de acționare în judecată pe adresa Centrului de Investigații Jurnalistice.   

Julieta Saviţchi
09/11/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii