Procurorul Igor Popa, în vizorul ANI, după publicarea unei anchete a Centrului de Investigații Jurnalistice

Mariana Colun
02/09/2020
Foto: CIJM

Autoritatea Națională de Integritate s-a autosesizat în urma unei anchete a Centrului de Investigații Jurnalistice, care arăta că șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa, locuiește într-un apartament de lux din centrul Chișinăului, care nu se regăsește în declarația de avere și interese a oficialului, la fel ca și alte bunuri pe care acesta le folosește. Controlul a fost inițiat în primă fază în urma sesizării președintei ANI, Rodica Antoci.

Contactată de reporterii portalului Anticoruptie.md, ofițerul de presă al ANI, Maria Dastic, a declarată că în adresa Autorității au parvenit ulterior alte două sesizări. „S-a inițiat un control în privința procurorului Igor Popa, în rezultatul unei sesizări făcute chiar de președinta Autorității Naționale de Integritate, Rodica Antoci, în baza unui articol din presă. Ulterior, la acest control a mai fost conexată și o sesizare a procurorului general, Alexandr Stoianoglo. În a treia fază a venit și un demers din partea deputatei din fracțiunea PAS, Veronica Roșca, doar că acesta a fost expediat într-o formă care contravine noului Cod Administrativ. Respectiv, deputata urma să expedieze o sesizare conform prevederilor noului Cod”, a declarat Maria Dastic.

Despre faptul că s-a autosesizat în urma anchetei CIJM, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a anunțat încă la sfârșitul lunii iulie

În cadrul investigației jurnalistice, reporterii CIJM au demonstrat că șeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chișinău, Igor Popa, fost procuror general adjunct în perioada guvernării PDM, locuiește într-un apartament de lux din centrul Chișinăului. Locuința nu se regăsește în declarația de avere și interese a oficialului, la fel ca și alte bunuri pe care acesta le folosește.

„Omul legii este divorțat în acte și astfel nu declară imobilele și automobilele înregistrate pe numele fostei soții. Reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice au documentat și au constatat că cei doi locuiesc împreună. Apartamentul în care locuiește Igor Popa este înscris pe numele fostei (în acte) sale soții, avocata Ala Popa, cu care are doi feciori. Cei doi au divorțat în 2016, iar la scurt timp a fost achiziționată noua locuință. La intrările în cartierul respectiv aflăm cu ușurință de la gardianul de la poartă că Igor Popa și Ala Popa locuiesc împreună. Bărbatul ne mai spune că cei doi au și două automobile”, scriau jurnaliștii. 

Mariana Colun
02/09/2020Follow us on Telegram

Comentarii