Procurorul Igor Popa, în arest de lux. Va sta 20 de zile acasă, cu brăţară

Julieta Saviţchi
11/11/2021

Şeful oficiului Ciocana al Procuraturii Chişinău, Igor Popa, învinuit într-un dosar penal pentru îmbogăţire ilicită, va sta următoarele 20 de zile în apartamentul său de lux de pe strada Bernardazzi din Capitală. Judecătoria Chişinău a admis, joi, parţial demersul procurorilor anticorupţie, care au solicitat plasarea lui Igor Popa în arest preventiv în penitenciar, pe un termen de 30 de zile.

Dacă decizia va rămâne în vigoare, Igor Popa nu va avea voie să părăsească domiciliul timp de 20 de zile, să comunice la telefon sau prin mijloacele electronice şi să primească vizite, cu excepţia avocaţilor săi şi a rudelor apropiate.

Procurorii anticorupţie s-au arătat nemulţumiţi de decizia judecătorul de instrucţie şi sunt decişi să o contesteze în instanţa ierarhic superioară.

Igor Popa a fost reţinut pe 9 noiembrie. Procuratura Anticorupţie a pornit dosarul penal pe numele lui Igor Popa în baza unei investigaţii jurnalistice pe Portalul Anticoruptie.md despre locuinţa sa de lux dintr-un bloc select din Chişinău. După publicarea anchetei, Ala Popa, soţia lui Igor Popa cu care se află în divorţ oficial, a dat în judecată Centrul de Investigaţii Jurnalistice,

Igor Popa a fost subiectul mai multor anchete jurnalistice. În perioada guvernării comuniste, acesta a fost învinuit de fabricarea dosarelor şi că a dispus judecarea tinerilor protestatari în comisariatele de poliţie.

În perioada guvernării condusă de Vladimir Plahotniuc, procurorul Igor Popa a fost avansat în funcţia de procuror general adjunct.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a declarat vara trecută într-un interviu că Igor Popa este procurorul în care are încredere şi că este gata, în caz de necesitate, să meargă cu el în recunoaştere de luptă.

Julieta Saviţchi
11/11/2021Follow us on Telegram

Comentarii