Procurorul Igor Popa s-a întors din România și va sta alte 24 de zile în arest la domiciliu

Ilie Gulca
06/12/2021
Sursa: replicamedia.md

Curtea de Apel Chișinău a dispus luni plasarea procurorului Oficiului Ciocana, Igor Popa, în arest la domiciliu pentru 24 de zile. Magistrații au luat această decizie după ce procurorul responsabil de caz a contestat decizia primei instanțe conform căreia el fusese transferat de sub control judiciar. Igor Popa este învinuit într-un dosar penal pentru îmbogățire ilicită.

Igor Popa a fost plecat în România după ce judecătorul de instrucție a permis, pe 2 decembrie, plecarea acestuia peste hotarele Republicii Moldova „pentru intervenții medicale”.

Procurorii anticorupție au considerat încheierea judecătorului de instrucție drept „neîntemeiată”, invocând faptul că în cadrul ședinței de judecată nu au fost prezentate acte care să confirme necesitatea unei consultații medicale/intervenții peste hotarele țării.

Igor Popa a fost reţinut pe 9 noiembrie după ce Procuratura Anticorupţie a pornit dosarul penal pe numele său în baza unei investigaţii jurnalistice realizată de reporterii Centrului de Investigații Jurnalistice din Moldova despre locuinţa sa de lux dintr-un bloc select din Chişinău. El riscă până la 15 ani de pușcărie.

După publicarea anchetei, Ala Popa, soţia lui Igor Popa cu care se află în divorţ oficial, a acționat în judecată Centrul de Investigaţii Jurnalistice.

Ilie Gulca
06/12/2021Become a Patron!

Comentarii