Procurorul Ruslan Popov ar putea reveni în locuinţa de lux. Judecătoria Chişinău a dispus transferarea sa în arest la domiciliu

Julieta Saviţchi
09/11/2021

Procurorul general adjunct, Ruslan Popov, ar putea să revină peste două zile în locuinţa de lux din Mileştii Mici. Judecătoria Chişinău a respins, în seara de marţi, demersul procurorilor anticorupţie privind prelungirea mandatului de arestare în izolator şi a dispus plasarea lui Popov în arest la domiciliu pe un termen de 20 de zile.

Procurorii anticorupţie au declarat că vor ataca decizia luată de judecătorul Victor Sandu în instanţa ierarhic superioară. Totodată, şi avocaţii lui Popov sunt decişi să atace decizia luată de magistratul Sandu pentru a-l pune pe clientul lor în libertate.

Mandatul de arestare eliberat pe numele lui Popov pe un termen de 15 zile expiră pe 12 noiembrie.

Igor Hlopeţchi, unul din avocaţii lui Ruslan Popov, susţine că clientul său este supus tratamentului inuman şi degradant în izolatotul Centrului Naţional Anticorupţie. „Fiind hipertonic și cu deficiențe de tensiune, clientul Ruslan Popov era privat nemotivat de medicamentele transmise prin colet de apărător de mai bine de 5 zile. Timp de o săptămână au fost efectuate 3 (trei) apeluri la 112 prin care a fost solicitată intervenția ambulanței, acuzele fiind: dureri în piept, dureri de inimă, febră și hipertensiune. La ultima chemare a ambulanței, la 08/11/2021 s-a făcut un test rapid COVID-19, care s-a dovedit a fi negativ. După care, persoana care nu are simptome de COVID-19, silit este dusă la centrul COVID-19 de la MOLDEXPO. Anul represiunilor 1937 = 2021”, a scris apărătorul pe pagina sa de Facebook.

Ruslan Popov este învinuit într-un dosar penal intentat pentru îmbogăţire ilicită. Procurorul ar fi beneficiarul final al unei livezi moderne şi a unui frigider pentru păstrarea fructelor, înregistrate pe numele tatălui, un simplu pensionar din satul Mileştii Mici. Afacerile necunoscute ale procurorului Popov au fost descoperite de către jurnaliştii de la portalul Anticorupţie.md şi descrise în câteva investigaţii, în baza cărora s-au autosesizat procurorii anticorupţie.


 

Julieta Saviţchi
09/11/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii