Procurorul Ruslan Popov, impus să stea mai mult acasă. Magistraţii i-au prelungit arestul la domiciliu

Julieta Saviţchi
18/11/2021

Procurorul general adjunct, Ruslan Popov, a fost obligat să nu-şi părăsească locuinţa de lux până la 9 decembrie. Curtea de Apel Chişinău i-a mai adăugat încă 10 zile de arest la domiciliu, după ce Judecătoria Chişinău a dispus plasarea lui Popov în arest la domiciliu pe un termen de 20 de zile.

Reţinut la începutul lunii trecute, Ruslan Popov s-a aflat în arest preventiv aproape 30 de zile în Izolatorul CNA. Iniţial, Judecătoria Chişinău a dispus iniţial plasarea sa în arest la domiciliu, însă peste câteva zile Curtea de Apel Chişinău a dat curs demersului procurorilor anticorupţie de a-l plasa în izolator.

Ruslan Popov este învinuit într-un dosar penal intentat pentru îmbogăţire ilicită. Procurorul ar fi beneficiarul final al unei livezi moderne şi a unui frigider pentru păstrarea fructelor, înregistrate pe numele tatălui, un simplu pensionar din satul Mileştii Mici. Afacerile necunoscute ale procurorului Popov au fost descoperite de către jurnaliştii de la portalul Anticorupţie.md şi descrise în câteva investigaţii, în baza cărora s-au autosesizat procurorii anticorupţie.

Ruslan Popov pledează nevinovat.

Julieta Saviţchi
18/11/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii