Procurorul Victor Furtuna a solicitat 30 de zile arest pentru procurorul general, Stoianoglo

Ilie Gulca
07/10/2021
Alexandr Stoianoglo, în momentul reținerii. Foro:zdg.md

Procurorul Victor Furtuna a solicitat joi seară instanței 30 de zile de arest pentru procurorul general suspendat, Alexandru Stoianoglo. Vineri, când se împlinesc cele 72 de ore de reținere pentru Stoianoglo, urmează să fie stabilită ora la care va fi examinat demersul procurorului. 

În paralel, avocații lui Stoianoglo au depus la Curtea de Apel Chișinău o contestație privind suspendarea sa din funcția de procuror general. Magistrata Veronica Negru va examina contestarea.

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut, marți seară, pentru 72 de ore, chiar în clădirea Procuraturii Generale. Procurorul anticorupție, Victor Furtuna, a descins în biroul lui Stoianoglo unde l-a reținut înainte ca țină un briefing de presă.

Pe numele lui Alexandru Stoianoglo a fost pornit un dosar penal pentru următoarele capete de acuzare: abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu, coruperea pasivă și darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent.

Miercuri, adjuncții procurorului general suspendat, Ruslan Popov și Iurie Perevoznic, au susținut o conferință de presă în cadrul căreia au respins acuzațiile aduse șefului lor, Alexandr Stoianoglo, în sesizarea deputatului Lilian Carp adresată Consiliului Superior al Procurorilor.

Ilie Gulca
07/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii