Protestatarii lui Şor rămân fără Marina Tauber. Arestul la domiciliu, menţinut de Curtea de Apel Chişinău

Julieta Saviţchi
06/10/2022
CIJM

Deputata Marina Tauber rămâne în arest la domiciliu pentru 20 de zile. Curtea de Apel Chişinău a menţinut, joi, mandatul de arest la domiciliu pe un termen de 20 de zile, eliberat săptămâna trecută de instanţa de fond.

Decizia Judecătoriei Chişinău a fost atacată în instanţa ierarhic superioară atât de avocatul deputatei,cât şi de procurori.

Amintim că Marina Tauber a fost eliberată din Penitenciarul nr.13 la 14 septembrie, după 2 luni de arest. Curtea de Apel Chişinău a anulat decizia Judecătoriei Chişinău privind prelungirea cu 20 de zile a mandatului de arest preventiv în penitenciar.

Totuşi, instanţa de apel a dispus ca vicepreşedinta Partidului Şor să rămână în acest timp în arest la domiciliu. Decizia este irevocabilă.

Deputata Partidului Șor este vizată în două cauze penale pornite pe faptul „acceptării cu bună știință a finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat” și „falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii”.

Din penitenciarul Nr 13, deputata Șor, Marina Tauber, a transmis mai multe scrisori la libertate, inclusiv destinate corpului diplomatic acreditat la Chişinău, în care s-a plâns pe justiţia din Republica Moldova. 

Marina Tauber a declarat că este deţinută ilegal în arest preventiv, deoarece nu s-a eschivat de la răspundere, are mandat încredinţat de cetăţeni pe un termen de 4 ani şi nu poate să-i fie retras.

Julieta Saviţchi
06/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii