„Regrete” și justificări. Administrația penitenciarelor, după înscrisurile cu sume de bani și substanțe ilegale depistate la Închisoarea nr. 15 Cricova

Ilie Gulca
25/02/2021

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) explică numărul imens de lucruri interzise depistate în Penitenciarul Nr. 15 Cricova prin vulnerabilitatea edificiilor de pază, zona de așezare, numărul redus de angajați. Reacția ANP a apărut după controlul efectuat în cadrul dosarului penal deschis pe numele unuia dintre adjuncții acestei structuri, Serghei Demcenco

ANP spune că desfășoară permanent percheziții, activități speciale de investigații, acțiuni de prevenire a introducerii obiectelor și substanțelor interzise, operațiuni de descoperire/curmare a infracţiunilor ce s-au pregătit/săvârşit în penitenciar.

În 2020, doar în Penitenciarul nr.15 Cricova au fost desfășurate 733 de percheziții, iar în total în sistemul administrației penitenciare au fost efectuate 10.570, care s-au soldat cu ridicări a diverselor obiecte și substanțe interzise.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, împreună cu forțe de ordine și securitate, a efectuat miercuri un control la acest penitenciar în urma căruia au fost depistate suporturi de informație electronică, înscrisuri cu sume impunătoare în lei și alte valute, telefoane mobile, preparate care seamănă cu stupefiante.

Ilie Gulca
25/02/2021

Comentarii