Renato Usatîi, despre dosarul penal în care este vizat: „A fost fabricat la comanda lui Igor Dodon”

Anticoruptie.md
27/07/2020
Foto: privesc.eu

Primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, susține într-un briefing de presă organizat luni, că dosarul penal în cadrul căruia a fost anunțat în urmărire internațională a fost fabricat de organele de drept din Federația Rusă la comanda președintelui Igor Dodon. Potrivit liderului Partidului Nostru, dosarul este bazat pe declarațiile a patru martori, deținuții Piotr Civilin și Vladimir Antonov, un bancher pe nume Grigoriev, precum și „hoțul în lege” Grigore Karamalak, zis „bulgaru”.

„Martorii spun că 10 ani în urmă, Platon le-ar fi zis că Usatîi îi este partener în laundromat, că acum opt ani în urmă la un hotel, Veaceslav Platon le povestea că o să finanțeze partidul meu. Asta chiar dacă eu am anunțat că voi crea un partid abia în 2014. Chiar voi insista la procuratură să fie audiat Platon să spună și el aceste lucruri, mai ales în perioada în care noi nici nu ne cunoșteam”, a declarat Usatîi.

Politicianul spune că Igor Dodon a dat comanda, iar de dosar se ocupă Igor Ceaika, fiul fostului procuror general al Rusiei și partenerul de afaceri al fratelui lui Igor Dodon. „Din 2014 de când am declarat că sunt gata să mă implic în viața politică din Republica Moldova, au început să mă urmărească pe mine și pe susținătorii mei. Acum, una dintre cele mai importante sarcini ale lui Dodon este să-mi facă de lucru cât mai mult, mai multe dosare, declarații, lucru cu avocații, apoi încep procese la Interpol”, a mai subliniat Usatîi.

Serviciul de presă al Președinției nu a răspuns la apelurile noastre pentru a comenta acuzațiile. 

Amintim că vineri Ministerul Afacerilor Interne al Federației Ruse l-a anunțat pe Usatîi în urmărire internațională, în cadrul unui dosar penal deschis pentru organizarea unui grup criminal. Potrivit Agenției rusești TASS, acțiunea are drept scop transmiterea materialelor pe numele primarului de Bălți Interpolului.

Anticoruptie.md
27/07/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii