Reţinut a doua oară timp de o lună // Ce mită a pretins un șef al Uniunii Conducătorilor Auto pentru susținerea examenului de șoferie

Crina Dumitriu
04/06/2019
anticoruptie.md

Şeful Uniunii Conducătorilor Auto, filiala Cimișlia a fost reținut luni, 3 iunie, în flagrant, de ofițerii Direcţiei generale teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție, fiind suspectat de trafic de influenţă.  Oficilaul a mai fost reținut în flagrant, la 17 mai curent, când primea suma de 1800 de euro pentru a facilita obţinerea unui permis de conducere. Atunci el a fost reținut pentru 72 de ore. De data aceasta, conducătorul UCA ar fi cerut 600 de euro de la un bărbat pentru a-l ajuta să susţină examenul de şoferie.

Bănuitul susținea că ar avea influență asupra angajaților Secției Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Hâncești şi că-i poate determina pe aceştia să-i favorizeze la susținerea cu succes a examenelor de calificare auto. Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 326 Cod penal - traficul de influenţă.

În dimineața zilei de luni, bărbatul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 6 ani de închisoare sau o amendă de până la 10 000 de unități convenționale.

Bănuitul este cercetat pentru comiterea unor infracţiuni de corupţie în mod repetat. Până în present, acesta a fost cercetat în stare de libertate, dat fiind faptul că şi-a recunoscut vina. În cazul de faţă, procurorii intenţionează să ceară mandat de arestare pe numele bănuitului pentru 30 de zile, se arată întrun comunicat de presă remis de CNA. 

Portalul Anticoruptie.md scria, la 17 mai curent, despre reținerea în flagrant a șefului  Uniunii Conducătorilor Auto, Filiala Cimișlia, în momentul primirii sumei pretinse în valoare de 1800 de euro pentru a ajuta doi soți să obțină permisul de conducere. Atunci oficialul a fost reținut pentru 72 de ore. 
 

Crina Dumitriu
04/06/2019

Comentarii