Rezultatul perchezițiilor în frauda bancară: Au fost ridicate 11 mașini de lux

Anticoruptie.md
18/09/2019
Poză simbol

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI), în colaborare cu procurorii anticorupţie, au aplicat săptămâna curentă sechestru pe bunuri în valoare de cca 364 de milioane de lei, în dosarele fraudei bancare.

Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Național Anticorupție, bunurile puse sub sechestru reprezintă  active, mijloace financiare și capitaluri sociale ale întreprinderilor suspectate de frauda bancară.

În comunicat se mai arată că ARBI a ridicat 11 automobile care aparţin companiilor gestionate de unul dintre beneficiarii fraudei. Este vorba despre maşini de lux, inclusiv blindate, marca Mercedes (GL, Maybach), Bentley şi Toyota.

CNA amintește că, de la crearea sa, ARBI a efectuat investigaţii financiare paralele în baza delegaţiilor procurorilor pe un şir de dosare penale care au vizat infracţiuni de corupţie, trafic de persoane, circulaţie ilegală de droguri, evaziune fiscală, delapidări de fonduri etc. În perioada de referinţă, ARBI a indisponibilizat bunuri în valoare de cca 1,5 miliarde de lei.

Anticoruptie.md
18/09/2019

Comentarii