Riscă până la șase ani de închisoare pentru că ar fi promis un permis de conducere contra mită

Irina Odobescu
03/06/2021
Foto: CIJM

Un șomer din Bălți a fost reținut în flagrant de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Nord a Centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție. El este  suspectat de trafic de influență. Mai exact, el ar fi promis să le ajute pe două persoane să obțină permis de conducere contra mită. Acum riscă până la șase ani de detenție. 

„Suspectul ar fi susținut că are influență asupra unei persoane publice din cadrul Secției de Calificare a Conducătorilor Auto din Bălți, pe care poate să o determine să îi favorizeze pe denunțători la susținerea probelor teoretice și practice ale examenului de obținere a permisului de conducere”, se menționează într-un comunicat al CNA, publicat joi, care face trimitere la „informația preliminară”. 

Bărbatul reținut ar fi pretins în total 1.400 de euro de la denunțători și a primit 600 de euro sub controlul ofițerilor CNA, lângă Piața Centrală din Bălți.

În urma măsurilor speciale de investigație, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore și se află în izolatorul CNA. În acest caz, a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență.

Irina Odobescu
03/06/2021Become a Patron!

Comentarii