„Rodica Antoci a rămas la birou”. Serviciul de presă al ANI, despre descinderile procurorilor anticorupție

Ilie Gulca
27/01/2022
Președinta ANI, Rodica Antoci

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) precizează că Rodicăi Antoci nu i-a atribuită atribuită nicio calitate procesuală și nici nu i s-a formulat acuzații concrete sau personale după ce procurorii anticorupție au efectuat, joi, percheziții la domiciliul acesteia și la sediul Autorității.

„Acțiunile desfășurate astăzi sunt organizate în cadrul unui proces penal pornit în urma informațiilor anterioare apărute în spațiul public. Aceste fapte și circumstanțe, care i se încriminează Președintei ANI, dar instituției, au fost verificate în 2020 și 2021 de alte instituții de control – Curtea de Conturi și Agenția Supraveghere Tehnică –, care au concluzionat că nu există încălcări.

Surse din Procuratură au comunicat pentru Portalul Anticorupţie.md că percheziţiile au loc în cadrul unui dosar penal pentru abuz în serviciu la desfășurarea achizițiilor publice în care este suspectat şi juristul de la ANI.

Aceleaşi surse au precizat că la CNA a fost depus un denunţ că Rodica Antoci şi-ar fi reparat maşina personală din bani publici.

În noiembrie 2021, pe adresa mai multor instituții de presă a fost expediată o scrisoare anonimă în care Rodicăi Antoci i se incrimina că ar fi încheiat contracte ilegale din bani publici în valoare de circa un milion de lei.

Aici ar fi inclus și reparația mașinii personale accidentate de soțul Rodicăi Antoci, cheltuieli nejustificate la prețuri duble în procesul reparației sediului ANI, procurări de mobilă în alte scopuri decât cele prevăzute, încălcări la repartizarea controalelor și favorizarea angajaților care se supun ordinelor președintei ANI.

Ilie Gulca
27/01/2022Follow us on Telegram

Comentarii