S-au clarificat peste 6 ani pentru o mită de 1500 de euro. O avocată nu va avea dreptul să îmbrace roba 4 ani

Julieta Saviţchi
29/11/2022
Captură CNA

O avocată din Chişinău a fost găsită vinovată pentru trafic de influenţă peste 6 ani de la comiterea infracţiunei. Apărătoarea urmează să achite o amendă penală de 30.000 de lei şi a fost privată de dreptul de a activa în avocatură pe un termen de patru ani.

Urmărirea penală a durat 6 luni, restul timpului dosarul aflându-se în gestiunea magistraţilor.

„Procuratura Anticorupție a pornit cauza penală în decembrie 2016, după ce a primit o sesizare privind pretinderea sumei de 1500 euro și susținerea de către avocată a influenței asupra judecătorilor din cadrul Judecătoriei Rîșcani și procurorilor din cadrul Procuraturii Rîșcani în vederea susținerii și aplicării actului de amnistie asupra fiului petiționarei, cu reducerea termenului de pedeapsă în partea neexecutată și liberarea lui înainte de termen. Din suma de 1500 euro pretinsă, la 8 februarie 2017 în biroul avocatei a fost transmisă suma de 600 euro sub controlul ofițerilor de urmărire penală”, se arată într-zun comunicat al Procuraturii Generale.

Partea apărării a solicitat achitarea inculpatei pe motiv că acțiunile acesteea nu întrunesc elementele infracțiunilor prevăzute de art. 326 și 361 Cod penal. Poziția părții acuzării a coincis cu cea a instanței ca urmare a probelor administrate care confirmă integral vinovăția inculpatei.
Decizia este cu drept de atac în instanţa ierarhic superioară.

Julieta Saviţchi
29/11/2022Follow us on Telegram

Comentarii