„Șantaj și amestec în înfăptuirea justiției”. Un alt dosar în cazul finului lui Plahotniuc, Dorin Damir

Ilie Gulca
24/11/2021
Dorin Damir

Un alt dosar penal în cazul președintelui Asociației de Lupte și Divertisment FEA, Dorin Damir, a fost trimis în judecată, unde finul lui Vladimir Plahotniuc este învinuit de șantaj și amestec în înfăptuirea justiției în privința conducătorului unei agenții imobiliare. 

În cadrul urmăririi penale efectuate de comun cu ofițerii SIS, procurorii PCCOCS au examinat sesizarea avocatului conducătorului agenției imobiliare, precum și alte probe în acest sens, care relevă caracterul penal al faptelor inculpatului Dorin Damir.

Mai exact, el avea calitatea de învinuit într-o cauză penală, în care victimei îi era recunoscută cauzarea de către inculpat a unui prejudiciu material. Însă, în scopul eludării răspunderii penale, Damir a apelat la metode ilegale.

Astfel, acesta a șantajat victima prin intermediul avocatului, cu amenințări de răfuială fizică împotriva sa și a familiei acesteia, în stilul anilor ’90, ca să-și retragă plângerea și pretențiile.

Totodată, prin aceste acțiuni de șantaj au fost comise fapte de natură să împiedice cercetarea obiectivă a cauzei penale vizate, pentru a opri deferirea acesteia justiției.

Președintele Asociației de Lupte și Divertisment FEA, Dorin Damir, împreună cu șeful suspendat al Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru și fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pînzari, figurează în alt dosar deschis în cazul fostei Direcții 5 a Inspectoratului Național de Investigații.

Ei riscă între 2 la 12 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții.

Alexandru Pînzari și Valeriu Cojocaru, detaliază un comunicat al Procuraturii Generale, au adoptat și un ordin secret, care permitea verificarea jurnaliștilor și a angajaților misiunilor, precum şi avizarea candidaţilor la funcţiile de judecători.

Oamenii legii îi acuză pe cei doi inculpați că au controlat toate instituțiile de forță ale statului pe parcursul mai multor ani, până în iunie 2019, când a căzut Guvernul lui Pavel Filip.

Sursa citată relatează că, în iunie 2017, Alexandru Pînzari și Valeriu Cojocaru, voind să își manifeste loialitatea față de Dorin Damir, fiunul lui Vladimir Plahotniuc, l-au angajat pe ultimul, formal și ilegal, în Secția nr.1 „K” a Direcției nr. 5 a INI.

Astfel, Dorin Damir a obținut garanții ale unei funcții de stat – drepturi salariale, dreptul de a perfecta acte în baza altor identități, dreptul de a avea acces la materiale și proceduri cu accesibilitate limitată.

Ilie Gulca
24/11/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii