Scrisori din închisoare // Deputata Marina Tauber a mai trimis o epistolă din Penitenciarul nr.13

Julieta Saviţchi
03/08/2022
tribuna.md

Deputata şi vicepreşedinta Partidului Şor, Marina Tauber, aflată de aproape două săptămâni în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13, a trimis a treia scrisoare din detenţie. Cel de al treilea răvaş a fost adresat liderului comunist, Vladimir Voronin.

Vicepreşedinta Partidului Şor i-a mulţumit lui Voronin pentru susţinerea morală după ce a fost reţinută de procurori, precum şi pentru garanţiile personale semnate de deputaţii comunişti pentru a fi eliberată.

Tauber l-a lăudat pe Vladimir Voronin că este un om de treabă, cu suflet mare, omenos şi plin de înţelepciune, care a dat dovadă întotdeauna de profesionalism.

După mulţumirile şi laudele aduse, fruntaşa din Partidul Şor îi îndeamnă pe comunişti să facă alianţă pentru a da jos „ciuma galbenă” şi pe preşedinta Maia Sandu.

„Doar unindu-ne eforturile, noi vom reuşi să salvăm Republica Moldova de ciuma galbenă şi să ridicăm ţara din ruinele în care a fost transformată de PAS, sub conducerea Maiei Sandu”, i-a scris Tauber lui Vladimir Voronin.

Primul răvaş scris de Tauber în detenţie a fost adresat președintelui partidului, Ilan Șor, și întregii echipe a formațiunii, în care le-a mulţumit pentru „susținere” și „grijă”.

A doua scrisoare a fost adresată corpului diplomatic acreditat la Chişinău, în care se plânge pe justiţia din Republica Moldova. Tauber a solicitat ambasadorilor să intervină pentru a curma pretinsele abuzuri admise de guvernare în justiţie. Deputata i-a mai învinuit pe ambasadori că susţin guvernarea de la Chişinău.

Vicepreşedinta Partidului Şor, Marina Tauber, a primit mandat de arestare pe un termen de 30 de zil la 23 iulie. Tauber este învinuită pe două capete de acuzare – acceptarea cu bună ştiinţă a finantării partidului din partea unui grup criminal organizat şi falsificarea raportului privind gestiunea financiară a Partidului Şor.

Julieta Saviţchi
03/08/2022Follow us on Telegram

Comentarii