Se alătură Marinei Tauber!? Trei persoane au fost reținute în dosarul Șor

Anticoruptie.md
02/09/2022
Sursa: partidulsor.md

Trei persoane au fost reținute pentru un termen de 72 ore în urma perchezițiilor desfășurate în dosarul finanțării ilegale a partidului Șor.

Ofițerii de urmărire penală au efectuat patru percheziții, inclusiv la un președinte al unei organizații teritoriale raionale a partidului.

„Persoanelor reținute le este imputată infracțiunea de complicitate la săvârșirea falsificării rapoartelor privind gestiunea financiară a partidului și acceptarea finanțării partidului din partea unui grup criminal organizat”, anunță Procuratura Anticorupție.

Tot astăzi, judecătorului de instrucție i-a fost înaintat demersul privind prelungirea termenului măsurii preventive „arestarea preventivă” în privința învinuitei Tauber Marina cu încă 30 zile, data ședinței de examinare a demersului urmând să fie fixată de instanța de judecată.

Ieri, ordonanța de recunoaștere în calitate de bănuit a PP „Șor” a fost adusă la cunoștința reprezentantului său legal, care a fost desemnat de judecătorul de instrucție.

Procurorii declară că, în baza probelor din dosar, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste.

 

Anticoruptie.md
02/09/2022Follow us on Telegram

Comentarii