Se cere mita la Ocolul silvic din Leova. Șeful-adjunct prins în flagrant în timp ce primea 10 000 de lei

Anticoruptie.md
06/11/2023

Și-au făcut propriile reguli, bănoase, de gestionare a surplusului de masă lemnoasă din pădure. Este vorba de șeful și adjunctul Ocolului silvic din Leova, care au primit mită de la un agent economic. Șeful-adjunct a fost prins în flagrant în momentul primirii unei mite de 10 000 de lei. Fapta acestora a fost destructurată de direcția generată teritorială sud a Centrului Național Anticorupție (CNA).   

Potrivit materialelor cauzei, șeful-adjunct, împreună cu șeful Ocolului silvic, ar fi pretins de la un localnic o sumă de bani pentru a-i oferi în continuare contracte de prestări servicii la tăierea pădurii și a-i permite scoaterea masei lemnoase rămase ca surplus.

Bănuitul a fost reținut, cu puțin timp în urmă, de ofițerii Direcției generale teritoriale Sud a CNA într-un dosar de corupere pasivă. Acesta a fost constatat în flagrant în momentul primirii unei remunerări ilegale de 10 000 de lei de la un agent economic.

Reținerea a avut la cantonul din s. Sărata Nouă, raionul Leova, iar banii transmiși sub controlul CNA au fost depistați asupra bănuitului. La moment, se întreprind acțiuni de urmărire penală pentru a stabili toate circumstanțele cazului.

Șeful-adjunct al Ocolului silvic a fost plasat în izolator pentru 72 de ore. De asemenea, șeful instituției are statut de bănuit și este cercetat în stare de libertate.

Oficiul sud al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Anticoruptie.md
06/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii