Se filmează la Londra, dar este judecat „prin corespondență” la Chișinău. Instanța este în așteptarea unor noi martori în dosarul Platon

Anticoruptie.md
27/10/2022
Captură video

După ce, cu o săptămână în urmă, ședinţa de judecată în cauza penală deschisă pe numele lui Veaceslav Platon pentru escrocherii în proporţii deosebit de mari a fost amânată, pe motiv că procurorul nu a asigurat prezența martorilor, joi, părțile sunt așteptate din nou în fața instanței. Ședința este programată pentru ora 15.30, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Examinarea cauzei a fost tergiversată și din motiv că apărătorii lui Veaceslav Platon au cerut, pe 30 septembrie, strămutarea acesteia.

Pe 8 octombrie curent, Colegiul penal al Curţii Supreme de Justiţie a respins cererea avocatului lui Veaceslav Platon. Magistrații au constatat că argumentele apărării nu sunt întemeiate.

Ultimul martor al acuzării a fost audiat pe 19 octombrie, iar pe 21 octombrie ședința nu a avut loc. 

Cele trei dosare penale pe numele lui Veaceslav Platon din gestiunea Judecătoriei Chişinău bat pasul pe loc. Deşi magistraţii au programat zeci de şedinţe, după anunţarea lui Platon în urmărire generală, niciuna din ele nu a fost lucrativă, cu excepţia unei şedinţe care s-a limitat la înaintarea cererilor din partea apărării.

Motivele amânării şedinţelor în dosarele Platon au fost multiple, dar de cele mai multe ori nu au avut loc din cauza neprezentării părţilor la proces, în special a inculpatului şi apărătorilor săi. În două dosare, magistraţii au decis ca procesele de judecată să aibă loc în lipsa inculpatului, însă avocaţii au înaintat mai multe cereri de recuzare, toate fiind respinse.

Veaceslav Platon este învinuit în trei dosare penale aflate pe rol în instanţă, două pentru escrocherii în proporţii deosebit de mari, iar unul pentru falsificarea cardurilor bancare.

Anticoruptie.md
27/10/2022Follow us on Telegram

Comentarii