Sechestru de 3 milioane de lei în dosarul achiziționării celor 31 de autobuze pentru Capitală

Anticoruptie.md
14/11/2019

Procurorii au aplicat sechestru pe mai multe bunuri, în sumă de peste trei milioane de lei, în dosarul achiziționării celor 31 de autobuze pentru Chișinău. Sechestrul a fost aplicat asupra automobilelor de lux și apartamentelor care aparțin celor patru bănuiți.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, la 8 noiembrie curent, Direcția Generală urmărire penală a IGP al MAI a pornit urmărirea penală pentru comiterea infracțiunii de spălare a banilor în proporții deosebit de mari, care este investigată de comun cu procurorii PCCOCS.

Dacă vor fi găsiți vinovați, bănuiții riscă o amendă în mărime de până la 117.500 de lei sau pedeapsă cu închisoare de până la cinci ani, în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la doi la cinci ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, de până la 550.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea persoanei juridice.

În septembrie curent, Direcţia generală urmărire penală a Inspectoratului General al Poliţiei a inițiat o cauză penală pe procedura de achiziţie a celor 31 de autobuze de către Parcul Urban de Autobuze din mun. Chişinău. Tranzacția a avut o valoare de peste 78 milioane de lei, fără TVA. 

Pe 8 februarie 2019, comisia de concurs pentru licitația de cumpărare a celor 31 de autobuze a selectat oferta Unipay Danismanlik Yazilim Teknolojileri Ltd din Ciprul de Nord. Compania câștigătoare a oferit cel mai mare preț – 78,08 milioane de lei (fără TVA) – pentru 31 de autobuze. Prețul ce include TVA constituie peste 93 de milioane de lei, arată o anchetă realizată de mold-street.md

Oferta companiei BMC Truck & Bus din Bucureşti, care a fost mai mică cu câteva milioane lei, a fost descalificată.

Anticoruptie.md
14/11/2019

Comentarii