Sechestru pe bunuri ale fostului președinte Igor Dodon amplasate în Chișinău, Sadova, Molovata

Ilie Gulca
23/06/2022
Igor Dodon

Procuratura Anticorupție a aplicat sechestru pe o serie de bunuri care aparțin fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, învinuit de corupere pasivă, organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

„Judecătorul de instrucție a admis demersul procurorilor anticorupție și a autorizat punerea sub sechestru a bunurilor imobile deținute personal de către ex-președintele Republicii Moldova, precum și a celor deținute prin intermediul unor persoane interpus”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Generale.

Pentru a asigura o eventuală confiscare specială sau confiscare extinsă a bunurilor, precizează sursa citată, au fost puse sub sechestru următoarele bunuri imobile:

-    terenul și casa individuală, amplasată în mun. Chișinău, în care locuiește fostul președinte cu familia sa;

-    terenuri și construcții, situate în extravilanul satului Sadova, raionul Călărași, deținute prin intermediul unor persoane interpuse, apropiate fostului șef de stat, care au calitatea de complici la săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită;

-    4 terenuri și 6 construcții amplasate în satul Molovata, raionul Dubăsari, deținute prin intermediul unui complice al acestuia, deținut la moment în arest preventiv;

-    4 automobile, deținute prin intermediul unei persoane terțe interpuse.

Pe 21 iunie, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a decis să prelungească măsura de arest la domiciliu cu alte 30 de zile în cazul fostului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Magistrații au prelungit mandatul de arest preventiv în cazul lui Petru Merineanu, cumnatul lui Igor Dodon, el va petrece alte 30 de zile în Penitenciarul nr. 13 din Chișinău.

Fostul preşedinte Igor Dodon a fost reţinut pe 24 mai și încarcerat în izolatorul de detenție provizorie al Direcției de poliție a municipiului Chișinău.

Împreună cu el a fost reținut și cumnatul său, Petru Merineanu, fratele Galinei Dodon, învinuit de complitate la infracțiunile de îmbogățire ilicită a Igor Dodon.

Procurorii o învinuiesc şi pe Galina Dodon de îmbogăţire ilicită.

Igor Dodon respinge acuzaţiile şi susţine că dosarul său este unul politic.

Ilie Gulca
23/06/2022Follow us on Telegram

Comentarii