Sechestru pe bunuri în valoare de 670 de milioane de lei ale AIR Moldova

Anticoruptie.md
03/10/2019
AIR Moldova

Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale şi Procuratura Anticorupţie au aplicat sechestru în  valoare de 670 de milioane de lei pe bunuri care aparţin Întreprinderii de Stat  AIR Moldova. Printre activele indisponibilizate sunt automobile, imobile, dar şi două aeronave. Acțiunile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar de spălare de bani în proporții deosebit de mari la privatizarea AIR Moldova.

Cauza penală vizează un șir de tranzacții fictive, care au condus la privatizarea companiei aeriene vizate. Sechestrul a fost  aplicat ca să se evite înstrăinarea patrimoniului întreprinderii, comunică Centrul Național Anticorupție.

Recent, procurorii şi CNA au aplicat sechestru în valoare de 301,6 milioane de lei pe capitalul statutar al companiei, iar în prezent valoarea totală a bunurilor indisponibilizate în acest dosar e de aproximativ un miliard de lei. CNA a precizat că activitatea economică a “Air Moldova” nu este afectată de acţiunile procesual-penale întreprinse pe dosar.

ARBI este o subdiviziune autonomă a CNA în atribuţiile căreia intră efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale, precum şi negocierea repatrierii bunurilor infracţionale.

Anticoruptie.md
03/10/2019

Comentarii