Șef de secție la spitalul raional Criuleni, reținut pentru corupere pasivă. Și-ar fi însușit bani din serviciile medicale acordate pacienților neasigurați

Anticoruptie.md
12/04/2018
Captura foto

Un șef de secție de la spitalul raional Criuleni a ajuns în vizorul ofițerilor și procurorilor Anticorupție, după ce mai mulți pacienți au semnalat că medicul și-ar însuși banii percepuți pentru prestarea serviciilor medicale decontate de la fondul asigurărilor de sănătate. Bărbatul a fost reținut în dimineața zilei de joi, 12 aprilie, fiind bănuit de corupere pasivă.

Pe parcursul documentării cazului, s-a stabilit că medicul ar fi pretins și primit remunerări ce nu i se cuvin, pentru acordarea sau grăbirea acordării serviciilor medicale pacienților neasigurați, în unele cazuri, chiar dacă aceștia dispuneau de poliță de asigurare. Potrivit declarațiilor pacienților, banii erau încasați personal sau prin intermediari, iar verificările au arătat că mijloacele bănești nu erau contabilizate.

Ofițerii și procurorii Anticorupție au făcut percheziții la domiciliul și în biroul de serviciu al medicului din Criuleni.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală, șeful de secție a fost reținut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă o pedeapsă de până la ;apte ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la zece ani.

Anticoruptie.md
12/04/2018

Comentarii