Șef de sector al Poliției de Frontieră, implicat în contrabandă cu țigări în valoare de 4 milioane de lei

Anticoruptie.md
02/10/2019

Un șef de sector al Poliției de Frontieră împreună cu mai mulți membri ai unei grupări criminale au fost implicați în contrabanda cu țigări. Pe parcursul anilor 2016 – 2019, această grupare a reușit să transporte în România țigări în valoare de peste 4 milioane de lei. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat trimiterea în judecată a dosarului deschis în acest caz.

Oamenii legii susțin că grupul avea „un plan bine determinat de activitate infracțională, cu desemnarea rolurilor și funcțiilor membrilor grupului – împachetarea produselor de tutungerie, transportare cu mijloacele de transport spre sectorul prealabil stabilit de pe malul râului Prut, precum și transportarea acestora cu bărci peste Prut, în România”.

Rolul șefului de sector la Direcția Regională Nord, subliniază sursa citată, consta în înlăturarea obstacolelor la comiterea infracţiunii. „El avea obligaţia de întocmire a graficului de serviciu privind timpul și locul amplasării patrulei de frontieră pe segmentul deservit”.

„Pentru a asigura confiscarea bunurilor dobândite în timpul săvârşirii infracţiunii de către organizatorul grupului criminal, procurorii au depus la Judecătoria Bălți, Oficiul Central, demersuri privind punerea sub sechestru a bunurilor imobile şi a mijloacelor de transport, în valoare de 4.000.000 lei. Însă instanţa a respins aceste demersuri”, susțin procurorii. 

În cazul în care le va fi demonstrată vina, membrii grupării criminale riscă de la trei la zece ani de detenție.

Anticoruptie.md
02/10/2019

Comentarii