Șeful de procuratură care ar fi obligat o întreprindere să construiască gratis 400 de metri de drum pentru o rudă de-a sa, pe banca acuzaților

Anticoruptie.md
16/09/2016
Foto: Procuratura.md

Procuratura Anticorupție anunță că a finalizat și a expediat în instanța de judecată cauza penală pornită în privința procurorului raionului Taraclia, învinuit de comiterea abuzului de serviciu.

Omul legii este bănuit că ar fi obligat directorul unei întreprinderi de stat să construiască, din contul companiei, o porţiune de aproximativ 400 de metri de drum în satul Cazaclia, pentru a-i asigura uneia dintre rudele sale accesul la traseul central din localitate. De asemenea, tot la solicitarea procurorului raional, şeful întreprinderii a fost obligat să-i furnizeze zece tone de pietriş de granit, materiale de construcţie, precum şi alte bunuri, pentru a fi folosite în scopuri personale. În total, potrivit estimărilor, procurorul raionului Taraclia ar fi prejudiciat agent economic cu circa 75.000 de lei, ceea ce constituie proporţii considerabile. Ulterior, la solicitarea şefului întreprinderii de a fi achitată valoarea lucrărilor efectuate şi a materialelor utilizate, procuratura raională a iniţiat în privinţa ultimului mai multe investigaţii, inclusiv a fost pornită o cauză penală.

La 1 august, la solicitarea procurorului general interimar, Eduard Harunjen, Consiliul Superior al Procurorilor a decis suspendarea provizorie din funcţie a procurorului raionului Taraclia. În prezent, omul legii este cercetat în stare de libertate. Cauza penală în privinţa procurorului a fost trimisă pentru examinare în Judecătoria raionului Taraclia. „Pentru a asigura caracterul obiectiv, operativ şi imparţial în cadrul soluţionării respectivei cauze penale, procurorul general interimar a înaintat Curţii Supreme de Justiţie un demers cu solicitarea de a strămuta examinarea dosarului către o altă instanţă de judecată de acelaşi nivel”, potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale. 

Anticoruptie.md
16/09/2016Become a Patron!

Comentarii