Sentință mai blândă pentru Igor Gamrețchi, în dosarul parcărilor cu plată

Anticoruptie.md
04/10/2017
tv8.md

Fostul şef al Direcţiei Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei municipiului Chişinău, Igor Gamreţchi, a fost condamnat astăzi, de Curtea de Apel Chișinău, la trei ani de închisoare cu suspendare.

Magistrații l-au găsit vinovat pe funcționar de trafic de influenţă, cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari, în dosarul parcărilor cu plată, în care este vizat şi primarul Dorin Chirtoacă, anunță postul de televiziune TV8.

Sentința pronunțată de Curtea de Apel este mai blândă decât cea a Judecătoriei Chișinău, prin care Gamrețchi a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu executare.

După pronunțarea sentinței în instanța de fond, Gamrețchi a declarat jurnaliștilor că dacă începe el să vorbească despre cazul parcărilor cu plată, mai multor le va părea rău. „Fiecare are poziția lui și fiecare va răspunde pentru ce a făcut. Nu cineva să ducă carul în spate pentru altcineva. S-a terminat situația aceasta. Dacă dau declarații, cred că jumătate dintre colegi vor trebui să plece. Să nu fie cineva prea curați și cineva să încarce carul. Nu merge treaba asta. Fiecare își apără drepturile conform legislației și conform adevărului. A stabili adevărul înseamnă a stabili adevărul, dar nu a ascunde ceva. Ceva a nu declara și a scrie pe internet și Facebook. Dacă mă apuc de scris o să le pară rău. La mai mulți mă refer. La final voi da declarații. Să aibă grijă fiecare de ceea ce discută. Dacă o să mă aducă la condiții, o să le pară rău”, a declarat Gamrețchi.

Potrivit procurorilor, în perioada 2014-2015, Consiliul Municipal Chişinău a aprobat Studiul final şi principiile generale de implementare a Strategiei pe termen lung de parcare în Chişinău şi a dispus desfăşurarea procedurii de selectare a partenerului privat privind amenajarea, organizarea şi gestionarea parcărilor şi parcajelor controlate cu plată. Totodată, a fost aprobată şi componenţa Comisiei de selectare a partenerului privat, preşedintele acesteia fiind numit viceprimarul Capitalei Nistor Grozavu.

Ulterior, în primăvara anului 2015, omul de afaceri Alexandru Pincevschi a stabilit o întâlnire cu şeful Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie a Primăriei mun.Chişinău, Igor Gamreţchi, cunoscând că acesta a fost coleg de clasă al primarului Dorin Chirtoacă, cu care se afla în relaţii apropiate. În cadrul întâlnirii, omul de afaceri l-ar fi rugat pe Igor Gamreţchi să intervină pe lângă edilul Capitalei pentru urgentarea concursului şi asigurarea câştigării licitaţiei de către compania EME PARKLEITSYSTEM GmbH. 

Mai târziu, în cadrul unei alte întâlniri, care a avut loc la sediul Primăriei municipiului Chişinău, Igor Gamreţchi i-ar fi spus primarului despre propunerea omului de afaceri şi interesul acestuia pentru implementarea proiectului privind gestionarea parcărilor cu plată în Chişinău. 

Anticoruptie.md
04/10/2017Become a Patron!

Comentarii