Sergiu Solovei, șeful Direcției investigații „Sud” al INI, a fost reținut. Ce au găsit oamenii legii după descinderile efectuate

Ilie Gulca
12/08/2022
Sergiu Solovei. Foto: ziuadeazi.md

Șeful Direcției investigații „Sud” a Inspectoratului Național de Investigații, Sergiu Solovei, vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită, a fost reținut după perchezițiile procuroriilor anticorupție, oficiul Sud, și ale ofițerilor Serviciului protecție internă și anticorupție a MAI.

„În urma investigațiilor efectuate, s-a constatat că funcționarul, exercitând funcții de conducere în cadrul INI al IGP al MAI, a deținut și continuă să dețină personal, inclusiv prin intermediul unor terți, bunuri a căror valoare depășește cu peste 780.000 de lei mijloacele dobândite și declarate legal”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție despre rezultatele perchezițiilor.

În calitate de bunuri care constituie obiect al investigațiilor sunt

● o casă în proces de construcție amplasată într-o zonă rezidențială dintr-o suburbie a  mun. Chișinău;

● două apartamente și două parcări subterane situate în mun. Chișinău (care sunt indicate în declarația de avere și interese);

● peste 50 de loturi agricole (40 de terenurie au fost obținute prin donație);

● două mijloace de transport.

În același timp, oamenii legii investigează o serie de persoane juridice rezidente, care ar fi afiliate și/sau deținute prin intermediul unor terți de către funcționarul public cu statut special.

În cadrul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate contracte de vânzare-cumpărare, contracte de împrumut, declarații vamale, acte cu privire la bunurile imobile și mobile deținute și alte obiecte care au importanță pentru cauza penală.

Procurorii anticorupție urmează să îl pună sub învinuire, după care vor înainta judecătorului de instrucție un demers de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Ilie Gulca
12/08/2022Follow us on Telegram

Comentarii