Și-a însușit aproape jumătate de milion de lei și a vândut 8 imobile sechestre într-un dosar penal

Ilie Gulca
12/01/2021

Un executor judecătoresc în circumscripția Camerei Teritoriale Nord, în 2014–2017, ar fi extras și însușit sumele plasate de debitori ce urmau a fi transmise creditorilor. Părțile vătămate ar fi fost prejudiciate cu aproape jumătate de milion de lei.

Mai mult, având în procedură un act executoriu de încasare a datoriei de la debitor în beneficiul creditorului, precizează un comunicat al Procuraturii Generale, fostul executor judecătoresc ar fi înstrăinat ilegal opt bunuri imobile, știind că acestea erau sechestrate într-o cauză penală.

Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție a anunțat despre finalizarea și expedierea în judecată a dosarului învinuitului pentru 12 episoade de „depășire a atribuțiilor de serviciu” și „delapidarea averii străine”.

În primăvara anului 2018, învinuitul a fost anunțat în urmărire penală după ce s-a eschivat de la organele de drept. În octombrie 2020, el a fost reținut în România, iar peste o lună – extrădat autorităților Republicii Moldova pentru a fi tras la răspundere penală.

În prezent, el se află în arest preventiv și refuză să facă declarații. Pentru faptele incriminate, fostul executor judecătoresc riscă de la 8 până la 15 ani închisoare.

Ilie Gulca
12/01/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii