Și-a primit arestul în penitenciar, fără a fi prezent în fața instanței. Primarul de Boldurești acuză probleme de sănătate

Anticoruptie.md
23/02/2024

30 de zile de arest preventiv în penitenciarul N13 din capitală pentru primarul satului Boldurești, Nicolae Ciochină, suspectat de tamponarea mortală a unui copil de 14 ani. Hotărârea a fost pronunțată vineri, 23 februarie, de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Suspectul nu a fost prezent în sala de judecată, din motive de boală, și s-ar afla în izolator. Cea de-a doua persoană reținută, un stomatolog, care a depus eforturi să-i favorizeze șoferului evitarea pedepsei, va fi cercetat în libertate, deoarece infracțiunea pe care a comis-o nu este atât de gravă, anunță procurorii. 

Accidentul rutier a avut loc în data de 19 februarie. Urmare a acestuia un minor de 14 ani a fost tamponat mortal de o mașină, iar șoferul a fugit de la fața locului, lăsând minorul acolo. 

La două zile distanță, poliția a anunțat că a reținut un bănuit în acest caz. Acesta s-a dovedit a fi primarul localității Boldurești, Nisporeni, Nicolae Ciochină. Chiocină ar fi încercat să ducă în eroare de nenumărate ori Poliția, pentru a se eschiva de la răspundere. În prima fază, acesta a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare pe o mașină de marcă identică celei implicate în accident (o Dacia Duster de culoare albă). Mașina a fost anunțată în orientare, iar suspectul a deconectat telefonul și nu s-a prezentat nici la domiciliu și nici la locul de muncă. 

În seara zilei de marți, 20 februarie, în jurul orei 22:00, acesta a înscenat un accident rutier cu implicarea mașinii deteriorate, pentru a ascunde urmele accidentului în care a fost tamponat copilul.

La câteva ore distanță a mai fost identificat un suspect, care l-a ajutat pe primarul de Boldurești, Nisporeni, să ascundă urmele accidentului. Este vorba de un medic stomatolog, care l-a ajutat pe primar să găsească o mașină identică cu cea implicată în accident. Tot el a participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe altă mașină, pentru a duce în eroare oamenii legii.

Pe caz a fost pornită o cauză penală care se află în gestiunea procurorilor din Chișinău.

Anticoruptie.md
23/02/2024
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii